matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
pytaniec:
Rozwiąż równanie:
1
√
2
*4
2x−3
={
}
−x
8
2
3
Wyszło mi x=6. Czy dobrze?
30 gru 16:48
Janek191:
2
−3
*2
4 x − 6
= (2
−2,5
)
−x
2
4 x − 9
= 2
2,5 x
4 x − 9 = 2,5 x 1,5 x = 9 x = 6 ====
30 gru 18:18