matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
cappy:
wyznacz współczynnik c funkcji kwadratowej y=x
2
+6x+c
2
jesli wiadomo ze ma ona dokladnie jedno miejsce zerowe dzieki
15 gru 20:37
kaz:
−b
−6
x
0
=
=
=−3
2a
2
f(−3)=9−18+c
2
=0
15 gru 20:55