matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
dipsi:
Korzystając z definicji całki oznaczonej oraz faktu, że funkcje ciągłe są całkowalne uzasadnić równości
1
π
2π
nπ
2
lim [
(cos
+cos
+...+cos
]=
n
2n
2n
2n
π
n−>
∞
π
2
1
lim[
∑cosU({πi}{2n})= ∫ cos xdx=1
n
0 wychodzi mi źle proszę o pomoc
30 gru 09:31
cosinusx:
πx
powinnaś mieć całkę z cos
2
30 gru 23:29