matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Ktoś:
zbuduj kąt ostry α wiedząc że tgα = 3 Jak to zrobić wytłumaczy ktoś
15 gru 20:22
Godzio:
y
3
tgα=
=
x
1
zaznaczamy na osi punkt (1,3) robimy okrąg, i od punktu (1,3) prowadzimy prostą przechodzącą przez środek ( (0,0) )
15 gru 20:32
Ktoś:
√
2
a tgα =
tylko to jeszcze ?
2
15 gru 20:36