Obwód pizzy
Terlecki: Czy dwie pizze o obwodzie po 30 cm każda to tyle samo co jedna z obwodem 60 cm?
29 gru 23:59
Jack: obwód
2 * π * r
obwód 30 = 2 π r
60 = 4 π r
jedna 60 = 2πr
Wniuosek : tak
30 gru 00:01
Jack: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
30 gru 00:03
Jack: jednak tak
30 gru 00:03
oskar98: 2 x 30 = 60
30 gru 00:04
Jack: 2 * 30 = 60
Chyba ze masz na mysli Pole, to nie
30 gru 00:04
Mila:
2πr=30
P
m=π*r
2=25π
2*P
m=50π≈150 j
2
2πR=60
Pd=π*10
2=100π≈300j
2
2P
m<P
d
30 gru 00:13
Uczuciopedysta: Mógłbym zapytać skąd się wzięło r? I dlaczego zakładasz że pizza jest w kształcie koła, chociaż
tutaj to winę ponosi autor pytania, który tego nie sprecyzował!
30 gru 00:14
Karolek: Jeszcze jak.
30 gru 07:58
twardy matematyk: Boże, co za bzdury...
30 gru 08:08
30 gru 09:18
JAN: @Sobczak
zrobiłeś bardzo oczywisty błąd domyśl sie jaki
30 gru 13:01
+-:
30 gru 13:23
Jack: Mila pokazała, że duża pizza ma większe pole, a nie obwód panie Janie
30 gru 13:35
krisov333: to proste 2*30=60
30 gru 13:36