| 3 | ||
f(x) = 2x ln (e − | ) | |
| x |
| 2 (e x−3) | ||
asymptota ukośna y= | ||
| e |
| 3 | ||
e− | >0, x≠0 | |
| x |
| 3 | ||
e> | ⇔ | |
| x |
| 3 | |
<e | |
| x |
| 3 | |
−e<0 | |
| x |
| 3−e*x | |
<0 | |
| x |
| 3 | ||
x= | ,x=0 | |
| e |
| 3 | ||
x∊(−∞,0)∪( | ,∞) | |
| e |
| 3 |
| ||||||||||||
lim x→0−(2x*ln(e− | ))=limx→0− | = | |||||||||||
| x | 1x |
| ln(e*x−3)−lnx |
| |||||||||||||||
=limx→02* | =H=limx→0− | = | ||||||||||||||
|
|
| 6 | ||
=limx→0−[ | ]=0 nie wiem, czy czegoś nie zgubiłam? | |
| 3−e*x |
| 3 | ||
limx→(3/e)+[2x*ln(e− | )]=−∞ | |
| x |
| 3 | ||
x= | pionowa z prawej. | |
| e |
| 3 | ||
limx→∞[2x*ln(e− | )]=∞ | |
| x |
| f(x) | 3 | |||
a=lim x→∞ | =lim x→∞2*ln(e− | )=2 | ||
| x | x |
| 3 | 3 | |||
b=lim x→∞([2x*ln(e− | )−2x]= lim [2x*(ln(e− | )−1)]= | ||
| x | x |
| 3 | |||||||||||||||
=H lim[2* | ]=H=2* | |||||||||||||||
| −1x2 | −e |
| 6 | ||
=− | ||
| e |
| 6 | ||
y=2x− | ukośna | |
| e |
przedobra kobieta