matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PILNE!!! rozwiąż równanie
biedronka:
(x− √5)(2+ √5)=3
29 gru 18:57
Dżin:
x(2+
√
5
)=3+
√
5
(2+
√
5
)
8+2
√
5
√
5
−2
x=
*
2+
√
5
√
5
−2
x=4
√
5
−6
29 gru 19:03
Mila:
(x−
√
5
)(2+
√
5
)=3 /*(2−
√
5
)⇔ (x−
√
5
)*(4−5)=6−3
√
5
/*(−1) x−
√
5
=3
√
5
−6 /+
√
5
x=4
√
5
−6
29 gru 19:11