matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
plot21:
pomoże mi ktoś to rozłożyć? x
3
+4x
2
+2x−4=0 musi wyjsc x
1
= −1−
√
3
i x
2
=−1+
√
3
29 gru 18:49
Janek191:
x = − 2 bo − 8 + 16 − 4 − 4 = 0 Lewą stronę podziel przez (x + 2)
29 gru 18:55
plot21:
dzieki
29 gru 20:36