matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Natalka:
∫
π
2
0
xsinx
2
dx t=x
2
dt/dx = 2x
dt
= xdx
2
= ∫sint dt = −cost = −cos(x
2
)
π
2
[−cos(x
2
)]
π
2
0
= −cos(
+ cos(0)
4
coś źle, ale nie wiem co.
29 gru 18:09
Janek191:
1
A gdzie
?
2
29 gru 18:13