Oblicz pochodną
matoł: Jak obliczyć pochodną z tego:

? [wzory mam ale i tak nie umiem pozdrawiam jestem matołem]
| | 10 | |
f(x)= √3x −0,9x + |
| −cosx |
| | 4√16x3 | |
29 gru 16:35
matoł: dzieki
29 gru 16:41
Jack: | | 1 | | 3 | |
pochodna √3x = |
| * 3 = |
| |
| | 2√3x | | 2√3x | |
| | 9 | | 9 | | 9 | |
pochodna −( |
| )x = − |
| x ln |
| |
| | 10 | | 10 | | 10 | |
pochodna ilorazu...wzór na to znasz chyba?
pochodna cos x = − sin x...czyli −cosx = sin x
29 gru 16:53
daras: on tylko ma wzory ale nie umie ich zastosowac = oczekuje gotowca
29 gru 17:13
Gośka: nie oczekuje gotowca tylko nie umiałam ogarnąć tego ułamka.
Po kiego mi gotowiec skoro ja muszę zdać kolosa 8 stycznia. −.−
30 gru 16:15
Gośka: nie umiem* ogarnąć ułamka.
30 gru 16:16
Jack: bym wiedzial ze to poziom studiow bym nie robil...
30 gru 16:20
Gośka: Co za różnica czy studia czy gimnazjum?
Ktoś potrzebuje pomocy to powinno mu się chyba pomóc c'nie?
30 gru 16:27
Jack: czyli sądzisz że gimnazjalista jest w stanie pomóc studentowi c'nie
to sie troszke mylisz...
30 gru 16:37
Gośka: Ale o co ci właściwie chodzi.. Przecież napisałam, że są pochodne
więc prosiłam o pomoc tych, którzy mieli pochodne. Gimnazjalista raczej nie pomoże studentowi
bo w większości w gim nie ma wgl tego materiału.
Chodziło mi to o to, że jak ktoś potrafi komuś pomóc to powinien to zrobić niezależnie od tego
czy osoba potrzebująca pomocy jest na poziomie gimn, liceum czy studiów.
30 gru 17:07