błagam !!
Agata: szybka pomoc potrzebna, proszę

oblicz granicę
lim (1+ 1/x)x
2
x→
∞
z góry bardzo dziękuję
15 gru 19:56
Eta:
lim [(1+1x)x]2= e2
x →∞
15 gru 19:57
Agata: powinna wyjść nieskończoność chyba co ?
15 gru 20:00
Eta:
Jaka nieskończoność ?
granica = e2
15 gru 20:07
Eta:
Zapisz najpierw porzadnie tę funkcję

Ja podałam dla: f(x) = ( 1 +
1xx2
chyba ,że jest tak:
f(x) = ( 1+
1x)*x
2
to wóczas granica = + ∞
15 gru 20:10
Agata: no właśnie ma +∞ wyjść. ; )
zapisałabys mi kolejne obliczenia ?
15 gru 20:14
Eta:
limf(x) = (1 +1x)*x2 = (1+0)* (∞)= ∞ bo 1x →0
x→∞
15 gru 20:18
Agata: a to samo zadanie tylko, że x zmierza do − ∞ ?
15 gru 20:23
Eta:
dla x → −∞ x2 →+∞
granica = +∞
15 gru 20:27
Agata: dziekuje Ci bardzo, bardzo mi pomoglas; )
15 gru 20:30