matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka z definicji
dipsi:
proszę o sprawdzenie Przyjmując w definicji całki oznaczonej podział równomierny obliczyć 1
1
2i
1
1
∫ (2x−1)dx = lim [
∑(
−1)]=lim [(
∑ 2i)−(
∑1)]
n
n
n
2
n
−2 ∑od i=1 do n nie potrafie tego dalej skończyć
29 gru 15:48
dipsi:
widze już swój bład koniec postu
29 gru 16:19