eeee?
piniondze: | | |log5√x| | |
ile elementów ma zbiór wartości funkcji g(x) = |
| + log3x*logx13 |
| | log5x2 | |
29 gru 12:43
Aga1.: Najpierw wyznacz dziedzinę
29 gru 12:50
Jerzy:
czy ostatni człon na pewno jest dobrze przepisany ?
29 gru 12:57
Jerzy:
Zwf = {0,1}
29 gru 13:02
Jerzy:
oczywiście: Zwf = {0,2}
29 gru 13:06
henrys: ma dwa elementy ale nie 0 i 1
29 gru 13:07
henrys: ani nie 0 i 2
29 gru 13:07
Jerzy:
racja
29 gru 13:09
piniondze: jest dobrze przepisany : )
29 gru 13:22
piniondze: dzedziną rzeczywiste dodatnie oprócz 1
29 gru 13:22
piniondze: skąd wiadomo że zbiór wart funkcji wlasnie taki?
29 gru 13:54
Jerzy:
jeśli z prawej strony jest: log3x*logx13 ... to zbior wartości funkcji g(x) ma nieskończenie
wiele elementów
29 gru 14:00
piniondze: noo mnożenie między tymi dwoma logarytmami co nie? można je zwinąć chyba do postaci lox313
29 gru 14:01
Jerzy:
dobra
| | | | log313 | |
dla: x > 1 mamy: g(x) = |
| + log3x* |
| = |
| | 2log5x | | log3x | |
| | | | log313 | |
dla: 0 < x < 1 mamy g(x) = |
| + log3x* |
| = |
| | 2log5x | | log3x | |
29 gru 14:11
piniondze: dzieki
29 gru 14:26