5 | ||
cos alfa = | ||
7 |
α | α | |||
cos α = cos2 | − sin2 | |||
2 | 2 |
5 | a | ||
= 2 cos2 | − 1 | ||
7 | 2 |
a | 5 | |||
2 cos2 | = 1 + | |||
2 | 7 |
a | ||
cos | = ... | |
2 |
5 | ||
cosx=− | ||
7 |
x | cosx+1 | |||
cos2 | = | [ cos(2x)=2cos2x−1] | ||
2 | 2 |
x | −57+1 | |||
cos2 | = | |||
2 | 2 |
x | 1 | |||
cos2 | = | |||
2 | 7 |
π | |
<x<π /:2 | |
2 |
π | x | π | x | ||||
< | < | ⇔cos | >0 | ||||
4 | 2 | 2 | 2 |
x | √7 | |||
cos | = | |||
2 | 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |