3x−x | 3x+x | |||
2*sin | *cos | −sin(2x)=0 | ||
2 | 2 |
2x+x | 2x−x | |||
sinx=0 lub −2*sin | *sin | =0 | ||
2 | 2 |
3x | x | |||
x=kπ lub sin | =0 lub sin | =0 | ||
2 | 2 |
2x+x | 2x−x | |||
2sin | cos | =sin3x | ||
2 | 2 |
3x | x | 3x | 3x | |||||
2sin | cos | =2sin | cos | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
3x | x | 3x | ||||
2sin | (cos | −cos | )=0 | |||
2 | 2 | 2 |
3x | |
=kπ | |
2 |
2kπ | ||
x= | ||
3 |
x | 3x | |||
cos | −cos | =0 | ||
2 | 2 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
−2sin | sin | =0 | ||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
−x | ||
sinxsin( | )=0 | |
2 |
2kπ | ||
x=kπ ∨ x= | k∊C | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |