Czy dobrze rozwiązałam tą granicę?
Basia: Czy w przykładzie
| 3 | | 10 | | 0 | |
| − |
| wynik ma wyjść |
| czyli po prostu zero? Zrobiłam to tak, że |
| n | | √n | | 1 | |
dzieliłam przez n
3/2
28 gru 18:31
Kacper:
0−0=?
28 gru 18:33
Basia: Sprowadzilam to najpierw do wspolnego mianownika
28 gru 18:36
Basia: I po sprowadzeniu do wspolnego mianownika dzieliłam przez najwyzsza potege mianownika. Dobrze
to zrobilam czy źle?
28 gru 18:37
Kacper:
Po co sprowadzać w ogóle?
28 gru 19:05
Basia: No to jak to zrobic? Rozpisz mi
28 gru 19:27
Jerzy:
| | 3 | | 10 | |
= lim |
| − lim |
| = [ 0 − 0 ] = 0 |
| | n | | √n | |
28 gru 19:29
Basia: No a mój sposób był zły, czy też tak jak ja można?
28 gru 19:46
Jerzy:
a po co wyważać otwarte drzwi ?
28 gru 19:47
Basia: Bo jak już mam tak w zeszycie to nie chcę skreślać. Czyli może być tak?
28 gru 19:55