Wolfram, ekstremum warunkowe
FHA: Wolfram, ekstremum warunkowe
f(x,y)= 2x+3y gdy xy=6
Czy wolfram poda mi ekstremum warunkowe, chce sprawdzić
28 gru 15:37
FHA: I jak to zapisać?
28 gru 15:41
Kacper:
Szkoda męczyć wolfram tak prostymi rzeczami

Nie pamiętam, aby dało się to zapisać w nim. Spróbuj normalnie, albo zrozumie, albo nie
potrafi.
28 gru 15:46
Metis: www.wolframalpha.com/input/?i=minimize+2x%2B3y+where+xy%3D6
28 gru 15:47
FHA: dzięki

Wrzuce rozwiązanie tutaj, to może jakaś dobra dusza sprawdzi.
28 gru 15:47