matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kula otawarta
Pik:
Wyznaczyć postać kul otwartych w metryce ρ: RxR→R, ρ(x,y)=ln(1+|x−y|)
28 gru 15:24
cosinusx:
B={x: d(x,s)<r}; s−środek kuli, r−promień d(x,s)=ln(1+|x−s|)<r B={x: ln(1+|x−s|)<r}
28 gru 22:20