matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Karolina1:
sin kata ostrego α jest rowny 2
−
1/2. wobec tego miara kata α jest: A.mniejsza od 30 B.rowna 30 C.rowna 45 D.wieksza od 45 POMOZCIE
15 gru 19:35
Karolina1:
tam jest 2
−1/2
15 gru 19:36
Godzio:
1
√
2
sinα =
=
√
2
2
√
2
odp C bo sin45=
2
15 gru 19:46
Karolina1:
dzieki bardzo
15 gru 20:14
Karolina1:
15 gru 20:14
Karolina1:
15 gru 20:15