Oblicz całke
całka: Oblicz całke:
∫cos7xsinxdx
Próbuje z podstawianiem pod t ale cos mi nie moze wyjsc
27 gru 16:45
blueberry: −∫ cos
7x −sinxdx
I teraz robisz podstawienie za cosx
27 gru 16:48
całka: Dziękuje
27 gru 16:56
utem:
Błędny zapis u blueberry.
−∫(cos7x)*(−sinx) dx
27 gru 17:17
blueberry: Racja
27 gru 17:18
bezendu:
∫cos
7(x)sin(x)dx t=cos(x) dt=−sin(x)
| | 1 | | 1 | |
−∫t7dt=− |
| t8+C=− |
| cos8(x)+C |
| | 8 | | 8 | |
=================================
27 gru 17:36
całka: Oj tam, dało rade ogarnąć zapis blueberry.
28 gru 00:02
28 gru 14:44