(1−i)7 | |
(1+i)3 |
(1−i)7 | 8i(1−i) | ||
= | =−4i | ||
(1+i)3 | −2(1−i) |
1+i | √2ei π4 | ||
= | =e−i π=−i | ||
−1+i | √2e−i 3π4 |
7π | ||
α= | ||
4 |
π | ||
β= | ||
4 |
| |||||||||||||||||
z= | = | ||||||||||||||||
|
49 | 3 | 49 | 3 | |||||
=√24*cos(( | − | )*π)+i sin(( | − | )*π)= | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
3π | 3π | |||
=4*cos( | +i sin | )=−4i | ||
2 | 2 |
3π | ||
φ= | ||
2 |
|
| |||||||||||||||||||||
3√−4i=3√4*(cos | +i sin | ) gdzie k=0,1,2 | ||||||||||||||||||||
3 | 3 |
π | π | |||
z0=3√4*(cos | +i sin | )=3√4*i | ||
2 | 2 |
7π | 7π | √3 | 1 | |||||
z1=3√4*(cos | +i sin | )=3√4*(− | − | i) | ||||
6 | 6 | 2 | 2 |
11π | 11π | √3 | 1 | |||||
z2=3√4*(cos | +i sin | )=3√4*( | − | i) | ||||
6 | 6 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |