uzasadnij, ze
mimi: Dane sa punkty:
A=(1,4)
B=(4,1)
C=(1,−1,5)
D=(−4,4)
mamy uzasadnic ze pole czworokata ABCD jest rowne 20.
Ale wychodzi mi 22 za kazdym razem.
27 gru 11:27
Benny: Na pewno te punkty są tak jak napisałaś/eś?
27 gru 11:30
mimi: tak. upewnialam sie juz z 10 razy
27 gru 11:35
5-latek:

Jeden ze sposobow
Pole czworokąta ABCD = P
ΔABC+P
ΔADC
Pole trojkatow możesz policzyć ze wzoru Herona
Przedstaw swoje obliczenia ktoś sprawdzi
27 gru 11:35
Benny: Narysuj to i sprawdź co wychodzi.
27 gru 11:36
Benny: Oj mój błąd, źle jeden punkt przeczytałem
27 gru 11:37
5-latek: I ja tez zle zanaczylem punkt C (ma być (1,−1,5) a nie (−1,−1,5)
27 gru 11:42
Kacper:
Pole jest równe 22. Błąd w zadaniu.
27 gru 11:46
piotr: 22 jest poprawnie
27 gru 14:10