Granica ciągu
karolina: Granica ciągu. Proszę o rozwiązanie lub wskazówki dotyczące tego przykładu.
27 gru 11:25
wmboczek: 32n=9n coś tam wyłączyć w liczniku i mianowniku ...
27 gru 13:17
Jack: 4*32n+2 − 8 = 4 * 32 * 9n − 8 = 4 * 9 n+1 − 8
27 gru 13:27
karolina: | | −5 | |
Dziękuję bardzo. Czyli po skróceniu zostaje wynik |
| , tak? |
| | 8 | |
27 gru 13:43
karolina: | | −8 | |
pomyłka, oczywiście miało byc |
| |
| | 5 | |
27 gru 13:45
zeesp: | | 4*9n+1−8 | | | | 4 | |
= |
| = |
| → |
| =1 |
| | 4*9n+1+5 | | | | 4 | |
27 gru 13:51
karolina: Dzięki wielkie! Już wszystko rozumiem
27 gru 13:54