matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
mimi:
1
Wykres funkcji liniowej f jest nachylony do osi OX pod kątem pstrym α takim, że sinα=
.
3
Napisz wzór funkcji f, jeśli f(4)=5
5
Nie wiem po co ta informacja o sinusie potrzebna skoro tgα=a i f(4)=5, WIĘC f(x)=
x
4
27 gru 11:00
Benny:
1
2
√
2
sin
2
α=
⇒cosα=
9
3
√
2
tgα=
4
√
2
y=
x+b
4
Dalej Ty.
27 gru 11:10
5-latek:
sinα
tgα=
√
1−sin
2
α
27 gru 11:16
mimi:
dzięki
27 gru 11:26