matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
de l’Hospital
Arek:
Zastosuj de l’Hospitala lim x
n
/e
x
x→
∞
i robię tak: lim=nx
(
n−1)/e
x
ale coś nie wychodzi dalej
26 gru 17:45
zeesp:
x
lim
=0
e
x
x
2
lim
=0
e
x
I INDUKCJA ...
26 gru 19:18