matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
daniel:
wartością wyrażenia (3−
√
5
)
2
jest liczba ?
26 gru 15:53
Jack:
wzór skróconego... (a−b)
2
= a
2
− 2*a*b + b
2
a
2
= a * a b
2
= b*b a = 3 b =
√
5
26 gru 15:58
Eta:
..= 14−6
√
5
26 gru 16:02