figury
mimi:
kąt DAB = 30 stopni
Pole ABCD = 22
Oblicz pole i obwód figury f
26 gru 15:30
mimi: ABCD to romb.
26 gru 15:37
26 gru 15:40
mimi: Eta, a jak to obliczylas?
26 gru 15:48
26 gru 15:54
Eta:
P(rombu)= r
2*sin30
o ⇒ r
2= 44 ⇒ r=2
√11
| 1 | | 11 | |
P(wycinka BAD)= |
| πr2= |
| π |
| 12 | | 3 | |
| 1 | | √11 | |
Lf= 2r+ długość łukuBD |łukuBD|= |
| *2πr= |
| π |
| 12 | | 3 | |
L
f=............
26 gru 16:01
Eta:
Ach te chochliki
26 gru 16:03
Eta:
26 gru 18:14
5-latek : Niedlugo minie
mimi cale 3 godziny
26 gru 18:37
26 gru 18:44