matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
która większa
dawid :
Która z podanych liczb jest większa :
5
√
3
(5+
√
3
)
2
p=
czy q=
2−
√
3
2
26 gru 13:05
Kacper:
Ja bym wziął kalkulator i liczył...
26 gru 13:06
Saizou :
5
√
3
2+
√
3
10
√
3
+15
p=
*
=
=10
√
3
+15
2−
√
3
2+
√
3
4−3
25+10
√
3
+3
28+10
√
3
q=
=
=14+5
√
3
2
2
zatem....
26 gru 13:10