matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
zyta:
Wykaż, że :
(a+b)
2
(a−b)
2
−
= a*b
4
4
26 gru 13:00
AS:
Ale trudne
!
26 gru 13:01
Saizou :
a
2
+2ab+b
2
−a
2
+2ab−b
2
4ab
L=
=
=ab=P
4
4
26 gru 13:01
Kacper:
Strasznie trudne
26 gru 13:06