matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skroconego mnozenia
zyta:
uprość wyrażenia, wykorzystując odpowiedni wzór skróconego mnożenia. a) (4−3
√
2
)(4+3
√
2
)= b)(
√
7
+
√
3
)(
√
7
−
√
3
)=
26 gru 12:57
Saizou :
skorzystaj z a
2
−b
2
=(a+b)(a−b)
26 gru 12:57
Eta:
a) −2 b) 4
26 gru 12:59