matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
abc
ja:
czy (−b−a)
2
=−b
2
+2ab+a
2
czy (−b−a)
2
=b
2
+2ab+a
2
25 gru 23:44
Jack:
(−b−a)
2
= (−1)
2
* (b+a)
2
= (b+a)
2
= b
2
+ 2ab +a
2
25 gru 23:49
Jack:
lub rozpisujac dluzej (−b−a)
2
= ( (−1)(b+a) )
2
= (−1)
2
* (b+a)
2
= ...
25 gru 23:52