Naszkicuj wykres
Mateusz: Witam. Potrafię rysować wykresy z wartością bezwzględną gdy jest jedna niewiadoma. Natomiast
mam problem z narysowaniem takiej funkcji
f(x) = Ix−1I + IxI
f(x) = Ix−1I + x
Jak postępuję się z rysowaniem takich przykładów?
25 gru 19:18
5-latek : Rozwiazuj na przedzialch
oba przykłady i rysuj wykresy w tych przedziałach
25 gru 19:25
Mateusz: to znaczy jak na przedziałach?
25 gru 19:46
tx:

2)
f(x)=|x−1|+x
a)
|x−1|=x−1 dla x−1≥0⇔dla x≥1
Wtedy:
f(x)=x−1+x⇔f(x)=2x−1
b) |x−1|=−x+1 dla x<1
f(x)=−x+1+x=1
25 gru 19:51
tx:

1)
f(x)=|x−1|+|x|
|x−1|=x−1 dla x≥1
|x−1|=−x+1 dla x<1
|x|=x dla x≥0
|x|=−x dla x<0
a) x∊(−
∞,0)
f(x)=−(x−1)+(−x)=−x+1−x=−2x+1
b) x∊<0,1)
f(x)=−x+1+x=1
c) x≥1
f(x)=x−1+x=2x−1
25 gru 19:57
5-latek : No i co ?
25 gru 20:27
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam.
Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia zycze .
Slucham teraz koled w wykonaniu Pani Ireny Santor
25 gru 20:47
Mila:
Witam ciepło.

Też słucham.
25 gru 20:51