Pomocy
Krzyś : | | cosx | | π | |
tgx+ |
| +2=0 sinx≠−1 x≠ |
| +2kπ |
| | 1+sinx | | 2 | |
| sinx+sin2x+cos2x | |
| +2=0 |
| cosx+sinxcosx | |
sinx+1+2cosx+2sinxcosx=0
sinx(1+2cosx)1(2cosx+1)=0
| | 1 | |
sinx+1=0⇒ sprzeczne cosx=− |
| |
| | 2 | |
x=...
Dobrze to rozwiązałem? Mógłby ktoś rzucić okiem?
24 gru 15:18
Jack: Zalozenie popraw...
Skoro sin x ≠ − 1 to x...
Dochodzi Ci potem zalozenie ze cos x ≠ 0...
24 gru 15:48
Jack: Reszta chyba ok...
Nwm czy powinno sie pisac sprzeczne czy po prostu nie nalezy do dziedziny
24 gru 15:51
Jerzy:
dobrze, tylko w założeniu złe kąty
24 gru 15:53
Jerzy:
nie należy do dziedziny
24 gru 15:54