matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
grzesiek:
k−1
2k
*
k
2
+2
k
2
−1
najprostsza postać:
24 gru 12:27
Jerzy:
k
2
− 1 = (k + 1)(k − 1)
24 gru 12:28
Jack:
2k
(k+1)(k
2
+2)
24 gru 12:31
informatyk:
a do takiego rozwiązania jak dojść?
2
(k+1)
2
24 gru 13:47
matematyk:
jak to skrócić?
2x
10
+
x+5
x+5
24 gru 13:49
Jerzy:
2(x+5)
=
= 2
x+5
24 gru 13:51