układ wspólrzednych
Mariusz: W układzie wspólrzędnych dane są punkty: A=(−2;3) B=(6;2) C=(2;9) . Zrób rysunek i oblicz
długość wektora AB, oraz oblicz wierzchołek D równoległoboku ABCD.
15 gru 18:44
Mariusz: moze jednak ktos pomoze
15 gru 19:56
Eta:
→
AB= [6+2, 2−3]= [8,−1] to; IAbI= √64+1= √65
→ → →
AB = DC to: DC= [2−xD, 9−yD]
to : 2−xD= 8 i 9−yD= −1
xD= −6 yD= 10
D(−6,10)
narysuj teraz ten równoległobok w układzie współrzędnych
zaznaczając odpowiednio punkty : A B C D
15 gru 20:05
Godzio: podejme się tego
15 gru 20:09
Godzio: spóźniłem sie
15 gru 20:09
Sadam: wielkie dzieki
15 gru 20:12