Pomocy!
Krzyś : | sinx | | cosx | | 8sin2x | |
| + |
| = |
| |
| cosx | | sinx | | 3 | |
Jakieś wskazówki ?
| | 3 | |
... i czy przekształcenie to do postaci |
| =16sinxcosx to dobra droga ? |
| | cosxsinx | |
24 gru 11:12
Jerzy:
a co masz z tym zrobić ?
24 gru 11:13
Jack: | 1 | | 16sinx cosx | |
| = |
| |
| sin x cos x | | 3 | |
24 gru 11:13
Krzyś : Rozwiązać równanie ofc
24 gru 11:16
Jack: 16 sin2 x cos2x = 3
16 sin2 x (1 − sin2 x) = 3
16 sin2 x − 16 sin4 x − 3 = 0
k = sin2 x...
Delta...
24 gru 11:17
Benny: Jaka delta?
6=8sin
22x
| | √3 | | −√3 | |
sin2x= |
| lub sin2x= |
| |
| | 2 | | 2 | |
24 gru 11:20
Krzyś : Dzięki
24 gru 11:20
Jack: Oj tam...
Wyjdzie na to samo
24 gru 11:21
Jack: Jesli umie przekształcac sin 2x na sin x to na luzie zrobi
24 gru 11:21