matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc z funkcji
cappy:
x−5
Zbiorem wartości funkcji f(x)=
jest :
|x−5|
A. R\{5} B. {5} C.{1,−1} D.R\{−1,1}
15 gru 18:42
Godzio:
x−5
f(x) =
|x−5|
|x−5| ≠ 0 x≠5 1
o
x∊(−∞,5)
x−5
x−5
f(x) =
=
= −1
−x+5
−(x−5)
2
o
x∊(5,∞)
x−5
f(x)=
=1
x−5
Znasz już poprawną odpowiedź
15 gru 19:10