Która z liczb jest równa liczbie
agatawest: Która z liczb jest równa lliczbie 3 log9181
Logarytm jest w pierwiastku
22 gru 12:50
Jerzy:
= 3log99−2 = ?
22 gru 12:51
Jerzy:
co to znaczy w pierwiastku ?
22 gru 12:53
agatawest: Przepraszam, pomyłka, chciałam napisać, że logarytm jest w potędze
22 gru 12:58
Jerzy:
a co jest wykładnikiem tej potęgi ?
22 gru 12:59
moremore: log9181
są odpowiedzi do tego zadania:
A.√3
B.81
C.19
D.−9
22 gru 13:05
Jerzy:
| | 1 | |
no to żadna odpowiedź nie jest poprawna , bo: log9 |
| = − 2 |
| | 81 | |
22 gru 13:08
Jerzy:
| | 1 | |
teraz rozumiem treść odp: C , bo 3−2 = |
| |
| | 9 | |
22 gru 13:09