matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Kasia:
Witam we wskazowkach do zadania mam napisane coś takiego w=(3,8) i x1 =1 więc f (x) =a (x−3)
2
+8 i parabola przechodzi przez punkt (1,0) więc a =−2 mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wyznacza się to a?
21 gru 20:42
Jerzy:
f(1) = 0 podstaw x = 1 i oblicz a
21 gru 20:45
Kasia:
Dzięki za pomoc !
21 gru 20:58