pochodna
sawa: Obliczyć taką pochodną: e
x−ln(1+ex)
| | 1 | |
Czy to bedzie: ex−ln(1+ex)* 1− |
| ? |
| | 1+ex | |
21 gru 20:30
Janek191:
Jeszcze
* ex
21 gru 20:32
sushi_gg6397228:
a pochodna argumentu ln to gdzie ?
21 gru 20:33
sushi_gg6397228:
i takie coś jak nawiasy to nie istnieją u Ciebie ?
21 gru 20:33
Janek191:
| | 1 | |
f '(x) = e x − ln ( 1 + ex)*(1 − |
| )*ex = ... |
| | 1 + ex | |
21 gru 20:34
Janek191:
Sawa poszła do Warsa ?
21 gru 20:39
sawa: ok,ok dzięki wielkie
21 gru 20:41
sushi_gg6397228:
czyli przepisane bezmyślnie o 20.34 z błędem
21 gru 20:46
Janek191:
| | ex | |
f '(x) = e x − ln ( 1 + ex*( 1 − |
| ) |
| | 1 + ex | |
21 gru 21:27