matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
wiraa:
sinx*tg2x+
√
3
(sinx−
√
3
tg2x)=3
√
3
21 gru 13:46
Jerzy:
⇔ tg2x(sinx − 3) −
√
3
(sinx − 3) = 0 ⇔ (sinx − 3)(tg2x −
√
3
) = 0
21 gru 14:00
Jerzy:
ostatnie równanie sprowadza się do: tg2x =
√
3
21 gru 14:04