matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcanie wzoru
Inga:
Jak przekształcić wzór aby obliczyć n? K
n
=K
0
*(1+r)
n
21 gru 10:12
Jerzy:
K
n
K
n
K
n
ln
K
o
(1+r)
n
=
⇔ n*ln(1+r) = ln
⇔ n =
K
o
K
o
ln(1+r)
21 gru 10:14