Wyznacz sin alfa, wiedząc, że alfa jest kątem ostrym oraz cos 2alfa=0,8.
Ania:*: Hejka, mam zadanie z maturki którego w ogóle nie rozumiem, nie ogarniam za bardzo sin, cos.
Wyznacz sin alfa, wiedząc, że alfa jest kątem ostrym oraz cos 2alfa=0,8.
20 gru 21:35
zeesp: cos(2α)=cos
2α−sin
2α=1−2sin
2α
'
20 gru 21:37
Jack: kurcze... to samo chcialem napisac

]
20 gru 21:37
zeesp: kąt jest ostry więc sinα>0
20 gru 21:38
zeesp: Nie martw się JACK

Jest jeszcze tyle osób, któym możesz pomóc
20 gru 21:38
Ania:*: dzięki wielkie
20 gru 21:40
Ania:*: + jeszcze mam to zakodować, to wyliczyć sin alfa, a skąd wziąć −cos2alfa, co tam podstawić?
20 gru 21:43
zeesp: no przecież napisałaś , ze cos2α=0.8



!
20 gru 21:43
zeesp: Jak was nieraz czytam...to aż sie boje..

D
Analizujcie czasem polecenia

!

Dobrej nocy
20 gru 21:44
Ania:*: Jej, przepraszam, dzięki
20 gru 22:02
9 maj 12:28