Dowód
PamPam:

Dane są trzy kwadraty ABGH, BCFG i CDEF. Uzasadnij, że trójkąty ACE oraz BCE są podobne
20 gru 15:11
Tadeusz:
a są
20 gru 15:22
PamPam: rysunek poglądowy, wybacz, powinny być
20 gru 15:23
Tadeusz:
a kiedy dwa trójkąty są podobne

Pola to one mają równe ale podobne ni jak
20 gru 15:27
20 gru 16:20
Tadeusz:
... ja też jestem podobny ... do Gajosa ... tylko jakoś do filmu mnie nie angażują
20 gru 17:59
Eta:
A nie pijesz "Pedrosa" ?
20 gru 18:24
+-: tego też nie widzisz pole PACE= 2PBCE
20 gru 18:25
Eta:
| |AE| | | |AC| | |
| = √2 i |
| = 2 |
| |BE| | | |BC| | |
Czy trójkąty ACE i BCE są podobne?
20 gru 18:34
20 gru 19:17