matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć funkcję odwrotną oraz jej zbiór wartości.
pulpet:
Wyznaczyć funkcję odwrotną do f(x)=e
2
x/x−1 oraz jej zbiór wartości. Pomocy. Wiem na jakiej zasadzie to się robi ale nie daje rady obliczyć
20 gru 14:31
sushi_gg6397228:
licznik
i zapisuj swoje wypociny
mianownik
20 gru 16:14
Janek191:
e
2x
f(x) =
?
x − 1
20 gru 16:57
andrzej55:
f(x)=e
2x/x−1
20 gru 21:50
andrzej55:
?
20 gru 21:51
pulpet:
tak f(x)=e2x/x−1
20 gru 21:53
pulpet:
tak f(x)=e
2x/x−1
20 gru 21:53
zeesp:
2x
e do potęgi
x−1
20 gru 21:55