pomocy
Jula: Czy ktoś mi może powiedzieć czy to ma tak wyjść?
polecenie: rozwiąż równanie
treść: (pod pierwiastkiem)
14+x+x
2 (koniec pod pierwiastkiem)=4
rozwiązanie:
(pod pierwiastkiem)
14+x+x
2 (koniec pod pierwiastkiem)=4 // do potęgi 2−giej
14+x+x
2=16 //−
14
x+x
2=15
34
czy to w ogóle chodzi o coś takiego? i jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć jak powinno wyglądać
rozwiązanie drugiego podpunktu z tego samego zadania:
(pod pierwiastkiem) x
2+6x+9 (koniec pod pierwiastkiem) − |x−2|=x
przepraszam za te "pod pierwiastkiem" ale nie wiedziałam jak jednocześnie wstawić pierwiastek i
potęgę, mam nadzieję, że ktoś zrozumie