matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną danej funkcji f(x) w ustalonym punkcie x0
Kasia:
f(x)=2
√
2x
2
+4
20 gru 13:37
M:
30 maj 06:01
Li Muqin:
Punkt do ustalenia f(x)=2*
√
x
2
+4
f'(x)=(2)' *
√
x
2
+4
+2*(
√
x
2
+4
)'
1
f'(x)= 0*
√
x
2
+4
+2*
*(x
2
+4)'
2
√
x
2
+4
2x
f'(x)=
√
x
2
+4
30 maj 10:28