p2 | T2 | ||
= | k(k−1) kappa w potędze.Nie oczekuje gotowca, proszę o | ||
p1 | T1 |
p2(T1k/(k−1)) | |
=(T2)k/(k−1) logarytmując obustronnie, np poprzez użycie | |
p1 |
p2(T1k/(k−1)) | ||
ln( | )=ln((T2)k/(k−1)) zobacz że teraz potęgę przy T2 mogę zapisać | |
p1 |
p2(T1k/(k−1)) | k | |||
ln( | )= | *lnT2 | ||
p1 | k−1 |
k−1 | p2(T1k/(k−1)) | |||
lnT2= | *ln( | ) | ||
k | p1 |
k−1 | p2(T1k/(k−1)) | |||
T2=exp( | *ln( | )) | ||
k | p1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |