Prosze o całość jak to robić jeśli można
Pasza: Znajdź wszystkie rozwiązania równania
1/2sin2x=1−2sin2(x/2)
Spełniające nierówność x2 − 4x − 32<0
20 gru 11:03
sushi_gg6397228:
a samemu nic a nic ?
20 gru 11:12
52:
Pierw dziedzina 2sin2x≠0
Potem rozwiązujesz nierówność x
2−4x−32<0
Następnie rozwiązujesz równanie 1/2sin2x=1−2sin2(x/2)
Na koniec rozwiązania równania sprawdzasz z dziedziną oraz przedziałem nierówności
20 gru 11:12
Pasza: Wlasnie nienwychodzi mi przy tym z sinusami rownaniu nic kompletnien nie widzę co tam zrobic
20 gru 11:24
Pasza: A i ta dziedzina to skąd.?
20 gru 11:26
52: | | 1 | |
Napisałeś/aś 1/2sin2x ja to widzę jako |
| , zatem mianownik ≠0 |
| | 2sin2x | |
20 gru 11:28
Pasza: Tam jest (1/2)sin2x
20 gru 11:30
sushi_gg6397228:
| | licznik | |
stosuj |
| to bedzie widac co i jak |
| | mianownik | |
20 gru 11:33
20 gru 11:39
Pasza: Dokładnientak to wygląda i niepotrafię tego rozwiązać
20 gru 11:41
sushi_gg6397228:
a prawa strona nie wyglada jakoś znajomo ?
20 gru 11:43
Pasza: Ja potrzebuje pomocy a nie zagadek
20 gru 11:46
sushi_gg6397228:
to jest naprowadzenie do Twojego wpisu o 11.24
jak wyglada rozpisanie
cos 2a=...
20 gru 11:48
Pasza: Ludzie pomóżcie nic nie widze co tubzrobic można
20 gru 11:51
sushi_gg6397228:
rozpisz
cos 2a= ... ze wzoru na podwojony kąt
20 gru 11:54
sushi_gg6397228:
brak odpowiedzi==== czekam na gotowca
moja odpowiedź== gotowca mozesz sobie przepisać w szkole przed lekcjami
20 gru 12:19
Pasza: Sushi wcale nie czekam na gotowca ponprostu mam zbiór zadań i chcę sobie poćwiczyć taki zadania
siedze już nad tym godzinę i proszę o pomoc jeżeli ktoś wie jak to zrobic
20 gru 14:06
Pasza: Cos 2a=cos2x−sin2x ale co to nam daje.?
20 gru 14:08
sushi_gg6397228:
po prawej stronie sa 3 wzory, podano tylko jeden, zamieniamy cos2 a z 1 trygonometrycznej
20 gru 16:13