Oblicz granicę funkcji
izelek: pomocy :C
limx→0+ (ln x − ln sin2x)=
19 gru 21:02
19 gru 21:07
izelek: no tak
| | 2x | |
i dalej mogę to rozpisać f(x)= ln |
| |
| | 2*sin2x | |
i przypuszczam, że jest jakieś twierdzenie związane z ln, o którym nie mam pojęcia, a którego
nie umiem znaleźć :C
19 gru 21:13
Jerzy:
| | x | | 2x | | 1 | | 1 | |
= limln |
| = lim |
| * |
| = ln |
| |
| | sin2x | | sin2x | | 2 | | 2 | |
19 gru 21:14
Eta:
g= ln(0,5)
19 gru 21:16
Eta:
19 gru 21:16
Jerzy:
19 gru 21:17
izelek: | | 1 | |
czyli lim ln |
| =−ln(2) ? |
| | 2 | |
19 gru 21:30
PW: izelek, nie wymyślaj oczywistości.
19 gru 21:50